وب نما: پنجره ای بر مباحث میان رشته ای فرهنگ و علوم ارتباطات

پنجره ای بر مباحث میان رشته ای فرهنگ و علوم ارتباطات

وب نما: پنجره ای بر مباحث میان رشته ای فرهنگ و علوم ارتباطات

پنجره ای بر مباحث میان رشته ای فرهنگ و علوم ارتباطات

«ارتباطات ریسک» از زبان حسن بشیر

 

«ارتباطات ریسک» از زبان حسن بشیر

 همشهری آنلاین

 تاریخ : چهارشنبه 1 بهمن 1393 - 19:07:30 کد مطلب:284970

سرویس خبری: ارتباطات > ارتباطات

دکتر بشیر با بیان اینکه ارتباطات ریسک ارتباطی است که باید در حوزه ارتباطات مؤثر مورد توجه قرار گیرد، گفت: ریسک حالتی است که اگر فرد یا جامعه در مورد آن بیش از اندازه حساسیت نشان دهد، به بحران تبدیل می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حسن بشیر در سخنرانی با موضوع «ارتباطات ریسک؛ مدیریت معنا و رفتار ارتباطی» در هشتمین دوره کنفرانس توانمندسازی منابع انسانی با تمرکز بر نظام تایید صلاحیت و شایستگی منابع انسانی، ضمن تشریح رابطه ارتباطات ریسک، مدیریت ریسک و مدیریت بحران، و تفاوت میان آنها، گفت: ریسک وضعیتی است که پیش از بحران باید مورد توجه قرار گیرد.

دانشیار دانشگاه امام صادق (ع) افزود: در حقیقت، ریسک، درک حساسیت‌های خطر در شرایط مختلف است. این وضعیت به شدت با نظریه اضطراب / عدم قطعیت گادیکانست بستگی دارد که ارتباطات را زمانی امکان‌پذیر می‌داند که در آستانه اضطراب / عدم قطعیت قرار گیرد. اگر اضطراب بیش از اندازه باشد یا عدم قطعیت در حد فراتر از معمول و متعارف برای هر فرد ایجاد شود، اصولاً هیچ ارتباطی برقرار نمی‌شود.

وی افزود: ریسک نیز، حالتی است که اگر فرد یا جامعه در مورد آن بیش از اندازه حساسیت نشان دهد، به بحران تبدیل می‌شود و از حالت ریسک خارج می‌شود و اگر کمتر از اندازه معقول مورد توجه قرار دهد، اصولاً به آن به عنوان ریسک فکر نخواهد کرد و در این صورت آن حالت می‌تواند به تدریج به بحران تبدیل شود.

به گفته دکتر بشیر، ارتباطات ریسک ارتباطی است که از منظر دیگر باید در حوزه ارتباطات مؤثر مورد توجه قرار داد. ارتباطات مؤثر ارتباطی است که باید نتیجه‌بخش و در حقیقت بازخورد مناسب را در پی داشته باشد. به همین دلیل باید در این رابطه موضوع «معنا» و «اشتراک معنا» بین مخاطبان و منابع تامین پیام ایجاد شود تا نوعی از «مدیریت معنا» در میان هر دو برای درک مناسب ریسک و حالت‌های مختلف آن ایجاد شود.

وی همچنین در اشاره به پنج مرحله مهم ایجاد ارتباطات مؤثر در حوزه ریسک، از اطمینان‌سازی (با کاهش اضطراب)، قطعیت‌سازی (با عدم تردید)، آستانه‌سازی (حرکت در آستانه اضطراب / عدم قطعیت)، اشتراک معنا (ایجاد اشتراک معنایی) و مدیریت معنا (مدیریت ارتباطی ریسک) نام برد.

دکتر بشیر، در ادامه وضعیت پرونده هسته‌ای را از منظر ریسک مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با منطق و عقلانیت و انسان‌مداری تا کنون تلاش کرده است با ادبیات دینی- انسانی و حرکت در آستانه ارتباطات متکی به ایجاد حداقل اضطراب و حداکثر قطعیت مناسب با طرح فتوای تحریم تسلیحات هسته‌ای، اجازه دادن به بازرسان آژانس برای بازدید از سایت‌های هسته‌ای و تلاش در ادامه مذاکرات معقول تا تحقق اهداف مطلوب، وضعیتی از مدیریت معنا در سطح ملی و بین‌المللی و جهانی ایجاد کند که از طرفی هویت و عزت نظام اسلامی و مردم مسلمان ایران حفظ شود و هم جهان کنونی از اهداف مسالمت‌آمیز ایران در این زمینه آگاه شود که برخورداری از این دانش و تکنولوژی حق مسلّم همه کشورها است.

استاد ارتباطات بین‌الملل خاطرنشان کرد: علیرغم منطق و عقلانیتی که ایران در مذاکرات خود نشان می‌دهد، اما غرب به ویژه آمریکا در تلاش است که درجه اضطراب جهانی در مورد برنامه هسته‌ای ایران را تصعید و وضعیت عدم قطعیت در این زمینه را افزایش دهد تا از سویی نتوان به نتایج قطعی در مذاکرات دست پیدا کرد و از طرف دیگر ایران، منطقه و حتی جهان در شرایط ریسک نزدیک به وضعیت بحران بسر برد تا نتوان به اهداف توسعه در سطح ملی و بین‌المللی دست یافت.

وی تاکید کرد : این وضعیت ریسک - بحران که به ویژه برخی از کشورهای غربی درگیر در مذاکرات هسته‌ای به دنبال آن هستند، قطعا نمی‌تواند به مدت طولانی ادامه یابد چون نگهداری جهان در این وضعیت بیش از آن که به ملت بزرگ ایران لطمه وارد سازد، وضعیت جهانی و منطقه‌ای را به ریسک‌ها و بحران‌های گوناگون خواهد کشاند که وضعیت برد - برد در سه سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد و در آن صورت غرب باید مسئولیت وضعیت جدید را بطور کامل پذیرا باشد و تاوان آن را بدهد.

لینک خبر

http://www.hamshahrionline.ir/details/284970

 

 

نظرات 1 + ارسال نظر
شاگرد جمعه 3 بهمن‌ماه سال 1393 ساعت 22:43

باسمه تعالی
استاد محترم
جناب آقای دکتر بشیر
سلام علیکم
در تمام طول دوران تحصیل تلاش های خستگی ناپذیر و تلاش های بی وقفه شما برای حقیر مورد توجه بوده است.
به امید سلامتی و درخشش همیشگی شما در عرصه علم و عمل
با تشکر

با سلام و احترام و تشکر از محبت جنابعالی.
موفق و موید باشید. اگر چه گمنامی شما نشان از شرایط دردناکی است که امروز دانشجویان نمی توانند حتی سلامی و احیانا تشکر از استادان داشته باشند نکند....
باز هم از اینکه لطف کردید ممنونم.
بشیر

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد